Bij welke klachten helpt reflexzonetherapie?

Allerlei lichamelijke en/of psychische klachten zijn m.b.v. reflexzonetherapie te behandelen. Je kunt daarbij denken aan:

  • rug- en gewrichtsklachten, reumatische aandoeningen
  • hoofdpijn, migraine
  • menstruatie- en overgangsklachten
  • maag- en darmstoornissen
  • astma, bronchitis
  • huidaandoeningen
  • diabetes
  • stress, vermoeidheid, slapeloosheid
  • angst, verdriet, depressie

Reflexzonetherapie is een veilige en natuurlijke behandeling  die iedereen kan ontvangen, van jong tot oud. Het kan ingezet worden voor zowel acute als chronische klachten en kan een mooie aanvulling zijn op behandelingen van o.a. fysiotherapeut of het reguliere medische circuit.

Je hoeft niet ziek te zijn om baat te hebben bij een behandeling. Voor sommigen betekent het een opkikker en is het een middel om het energiepeil te verhogen en het immuunsysteem te versterken. 

Hoe werkt reflexzonetherapie?

Uitgangspunt is dat op de voeten (en ook op handen en oren) reflexzones liggen die corresponderen met alle orgaansystemen en klieren in het lichaam. Deze reflexzones worden met een speciale druk- en massagetechniek bewerkt, waardoor het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd en er een reinigingsproces op gang komt. Gebieden die niet in balans zijn, ervaart de cliënt vaak als gevoelig of pijnlijk.

Reflexzonetherapie is een eeuwenoude, holistische geneeswijze. De behandeling is niet alleen gericht op een ziekteverschijnsel, maar op de mens in zijn geheel. Cliënten merken dat vaak ook duidelijk. Zo komen ze beter in hun vel te zitten, worden ze zich bewust van bepaalde patronen en nemen ze na verloop van tijd vaak nieuwe iniatieven.

Na afloop van een behandeling voel je jezelf meestal loom en licht en kunnen zich allerlei reacties voordoen die horen bij het zelfreinigingsproces. Je kunt het bijv. merken aan een verhoogde urineproduktie of ander ontlastingspatroon. Maar het kan zich ook uiten in een verkoudheid of het loskomen van emoties.  

En hoe werk ik?

Als HBO-gediplomeerd therapeut met 25 jaar opgedane ervaring en kennis. Maar buiten dat, vooral met veel toewijding en op gevoel!

Tijdens het eerste consult zal ik, onder het genot van een kopje koffie of thee, eerst uitvoerig informeren naar je levenswijze en medische geschiedenis.

Vervolgens neem je plaats op de comfortabele massagetafel. Een behandeling vindt meestal liggend plaats, maar kan ook zittend of soms zelfs deels staand plaats vinden. Ik ken geen standaard behandeling, die is per persoon en per moment verschillend.

Met een lekker muziekje op de achtergrond of liever juist in stilte als jij dat verkiest, mag je een uur lang gaan ervaren hoe helend en ontspannend reflexzonetherapie kan zijn. 

Door de jaren heen  heb ik mijzelf een manier van werken eigen gemaakt, waarbij ik de reflexzones volgens de Westerse methode behandel, maar ook meridianen en acupunctuurpunten op de onderbenen en knieën meeneem volgens de Chinese leer. Verder pas ik de zgn. coördinatieve reflexologie toe die ik heb geleerd van Schmuel Zaïdel uit Israël , wat  erg prettig aanvoelt en wat de behandeling intensiveert.

Na afloop van de behandeling deel ik mijn bevindingen en geef ik advies over een eventueel vervolg. Het resultaat van de behandeling is sterk afhankelijk van de klacht, levenswijze en vitaliteit van de cliënt. Acute klachten kunnen vaak binnen 4 behandelingen verholpen worden, terwijl bij chronische klachten misschien 10 behandelingen nodig zijn. Sommige mensen blijven regelmatig terugkomen voor "onderhoud".

Sinds 2017 ben ik niet meer aangesloten bij een beroepsvereniging en worden mijn behandelingen daarom niet meer vergoed. Dat is destijds een zeer bewuste keuze geweest. Ik ben een vrije vogel en kon mezelf niet langer meer verenigen met de eisen van de zorgverzekeraars.  Natuurlijk kunt u nog steeds dezelfde kwaliteit van mij verwachten. Om het toegankelijk te houden, hanteer ik een  tarief dat een stuk lager is dan gebruikelijk in onze branche.

Zorg goed voor jezelf! Neem een reflexzonebehandeling;  als je lijf je lief is!