Inspiratie uit de natuur

Gepubliceerd op 9 april 2021 om 16:34

Kijk om je heen en zie hoe de natuur ontwaakt! Als je haar nauwkeurig bestudeert en de ongelooflijke perfectie ontdekt in alles wat leeft, blijf je jezelf verwonderen.

Soms is er een crisis nodig om ons bewust te maken van het verloren contact met onze natuurlijke omgeving en met onszelf. Ieder nadeel heb zijn voordeel…  Ik merk dat door de Corona crisis veel mensen de natuur meer weten te waarderen. Daar ben ik blij om, maar ik hoop niet dat dat slechts tijdelijk is.

Nog vóórdat er een wereldwijde crisis uitbrak, was het crisis in mij. Ik gaf mezelf toen veel tijd om te wandelen, te fietsen en om gewoon te “zijn” in de natuur. Ik kreeg oog voor dingen waar ik eerst blind voor was en pas in de stilte hoorde ik de mooiste vogelconcerten en ontdekte ik mijn eigen ware natuur. Het bewegen, de verwondering en dankbaarheid en het respect voor de natuur (en daarmee ook voor mezelf) hebben absoluut bijgedragen aan mijn herstel en daarom heb ik ze geïntegreerd in mijn dagelijks leven.

De natuur heeft mij gedwongen om anders te gaan leven. De natuur dwingt ons allemaal om het anders te gaan doen… Als we dat massaal gaan inzien en er ook naar gaan handelen, belooft dat veel goeds!

De natuur heeft een enorme creatie kracht en draagt een intelligentie in zich die ver boven ons denken uitstijgt. Ze kent haar eigen wetten. Eén daarvan is om geduldig te zijn en om niet aan haar te gaan duwen of trekken.

Een mooi voorbeeld daarvan is de vlinder. Bij zijn worsteling om uit zijn krappe cocon te komen, wordt er lichaamsvloeistof in de vleugels gepompt wat nodig is om te kunnen vliegen. Zou de mens ingrijpen door de cocon voor hem open te maken, dan zou de vlinder de rest van zijn leven rondkruipen met een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels…

Gebruik de natuur als inspiratiebon! Ze heeft wonderschone mechanismes om haar evenwicht te herstellen. Ze heeft altijd ingegrepen bij teveel van plant of dier. Ze heeft zichzelf steeds hersteld. Alles in de natuur staat met elkaar in relatie. Er is niets wat op zichzelf kan bestaan. Wij zijn onderdeel van de natuur en hebben ook een zelfgenezend vermogen, vertrouw daarop!

De natuur is continu in beweging en aan het veranderen. Laten we een voorbeeld aan haar nemen en proberen mee te bewegen! Dat bedoel ik vooral figuurlijk, maar ook in de letterlijke zin van het woord.

“Geen tijd hebben” is nu geen excuus meer. Geef jezelf de kans om te ontdekken hoe mooi de wereld is. Door de schoonheid bewust in je op te nemen, ervaar je rust en ontspanning en ontdek je weer je eigen natuur. En door te bewegen, verhoog je meteen je natuurlijke weerstand!

Dus trek je jas aan, zet al je zintuigen open en laat je verrassen door datgene wat onderweg jouw aandacht trekt. Vaak zit daarin een boodschap verborgen. De kunst is om niet iets bewust te willen vinden, maar om je over te geven aan het onbekende. En om erop te vertrouwen dat wat je nodig hebt, op je pad komt!

Mocht je slecht ter been of ziek zijn of op dit moment in quarantaine zitten net als ik, verwonder je dan over datgene wat je in je achtertuin of op je balkon ziet. Of struin het internet af op zoek naar fascinerende filmpjes over het wonder der natuur.

Ik heb er alvast ééntje voor je gevonden. Wist je dat het lieveheersbeestje een ware meester is in transformeren van een lelijke larve tot een prachtig insect? Het zien van een lieveheersbeestje wordt algemeen beschouwd als een positief voorteken, als symbool van geluk en voorspoed. Na het zien van dit filmpje (3 min.) kijk je voortaan vast ook met andere ogen naar dit wonderlijke beestje.

https://www.youtube.com/watch?v=ws_D5nXOAJg

Ik vind het leuk om te horen wat jij zoal tegenkomt aan natuurverschijnselen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.