.Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen, omdat je kanker hebt (gehad) of omdat iemand in je omgeving met deze ingrijpende ziekte is geconfronteerd. Lees hier wat ik als massagetherapeut voor je kan betekenen.

Door mijn eigen ervaring met borstkanker, weet ik als geen ander dat het je wereld behoorlijk op z'n kop kan zetten en ook wat jij op dit moment goed kunt gebruiken. Tijdens of na een intens behandeltraject waarbij er van alles in en aan je lijf gebeurt, is een zachte, liefdevolle aanraking met aandacht heel erg welkom. Net zo goed als begrip en een luisterend oor.

Doordat ik de specialisatie "masseren bij kanker" heb gevolgd, kan ik een veilige en verantwoorde massage geven, volledig afgestemd op jouw ziekte, klachten en conditie.  Deze massage kan in alle stadia van het ziekteproces  worden gegeven. Zowel tijdens als na afloop van de behandelingen en ook in de palliatieve fase.

Massage bij kanker wijkt af van een normale ontspanningsmassage wat betreft het druklevel en de duur. Soms is er ook een aanpassing nodig in het positioneren. Deze massage is een stuk zachter en duurt korter dan normaal  (20 tot 30 min.), waardoor er slechts een beperkt deel van het lichaam per keer gemasseerd kan worden.  In geval van (kans op) lymfeoedeem, wordt er een speciaal protocol gehanteerd. Dit alles om het lichaam niet verder uit balans te brengen.

Het voornaamste doel is het creëren van rust en ontspanning, maar uit onderzoek is gebleken dat massage ook effect kan hebben op pijnbeleving, misselijkheid, slaapproblemen, spanning en angst.

Vóór of na de massage is er altijd ruimte voor een goed gesprek of advies, mocht u daar behoefte aan hebben. Mijn eigen ziekteproces heeft mij zelf veel gebracht en als mens doen groeien. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn leven heb vertraagd en vereenvoudigd en het heeft veel mooie nieuwe inzichten opgeleverd. Een stukje van die rust en veerkracht breng ik graag op anderen over.  

 

Te leven is een gunst, te weten hóe is een kunst!