Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen, omdat je kanker hebt (gehad) of omdat iemand in je omgeving met deze ingrijpende ziekte is geconfronteerd. Lees hier wat ik als ervaringsdeskundige masseur met borstkanker verleden, voor je kan betekenen.

Als geen ander weet ik dat het je wereld behoorlijk op z'n kop kan zetten en ook wat jij op dit moment nodig hebt. Tijdens of na een intens behandeltraject waarbij er van alles in en aan je lijf gebeurt, is een liefdevolle aanraking met aandacht heel erg welkom. Net zo goed als begrip en een luisterend oor.

Doordat ik de specialisatie "masseren bij kanker" heb gevolgd, kan ik een veilige en verantwoorde massage geven, volledig afgestemd op jouw ziekte, klachten en conditie.  Deze massage kan in alle stadia van het ziekteproces  gegeven worden. Zowel tijdens als na afloop van de behandelingen en ook in de palliatieve fase.

Massage bij kanker wijkt af van een normale ontspannings massage wat betreft het druklevel en de duur (heel zacht en kort, 20 tot 30 minuten). In geval van (kans op) lymfeoedeem, wordt er een speciaal protocol gehanteerd. Dit alles om het lichaam niet verder uit balans te brengen.

Het voornaamste doel is het creëren van rust en ontspanning, maar uit onderzoek is gebleken dat massage ook effect kan hebben op pijnbeleving, misselijkheid, slaapproblemen, spanning en angst.

Wilt u een familielid of vriend die de ziekte kanker heeft (gehad) iets geven, maar weet u niet goed wat? Misschien is een cadeaubon voor een massage een idee! U kunt deze bestellen via www.massagebijkanker.nl.

Te leven is een gunst, te weten hóe is een kunst!